Tänaõhtusel arutelul Narva linnuses rääkisid ministrid olukorrast Ukrainas ning rõhutasid, et Venemaa vägede viimine Krimmi on Ukraina vastane agressioon, teatas välisministeeriumi pressiteenistus. "See on Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse ning rahvusvahelise õiguse rikkumine.“

Välisminister Paet ütles, et Krimmi parlamendi tänane otsus kuulutada juba 16. märtsiks välja referendum ning esitada sooviavaldus ühinemiseks Venemaaga on ebaseaduslik.

Ta lisas, et sellised sammud ei aita kuidagi kaasa olukorra stabiliseerimisele Krimmis ja Ukrainas laiemalt, vaid süvendavad pinget.

Esimest korda kohtusid ministrid sellises Põhjamaade ja Balti riikide ning Visegradi riikide vormis eelmisel aastal Gdanskis, Poolas.

6.-7. märtsil osalevad välisminister Paeti kutsel kohtumisel Narvas Soome välisminister Erkki Tuomioja, Rootsi välisminister Carl Bildt, Taani välisminister Martin Lidegaard, Norra riigisekretär Hans Brattskar, Islandi välisminister Gunnar Bragi Sveinsson, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, Leedu asevälisminister Andrius Krivas, Poola välisminister Radosław Sikorski, Tšehhi asevälisminister Petr Drulák, Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák ja Ungari välisminister János Martonyi.