NATO suursaadikute kohtumise juhatab sisse president Toomas Hendrik Ilves.

28 liikmesriigi suursaadikutest koosnev Põhja-Atlandi Nõukogu (North Atlantic Council, NAC) on NATO peamine poliitilise otsustusõigusega organ ning külastab Eestit esmakordselt.

Kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul on Põhja-Atlandi Nõukogu visiit Eestisse ja Kaitseministeeriumisse praegust julgeolekuolukorda arvestades märgilise tähtusega.

„Põhja-Atlandi Nõukogu tänase kohtumise põhilised teemad – küberkaitse ja NATO kollektiivkaitse Ukraina sündmuste valguses on Eesti jaoks väga olulised ning kujunevad ilmselgelt ka NATO septembris Walesis toimuva tippkohtumise keskseteks teemadeks,“ ütles Marran.

NATO suursaadikud külastasid eile ka Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory ning NATO küberkaitsekeskust.

Samuti Eestit külastav NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kohtus eile president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Urmas Paetiga. Täna peab Rasmussen Tallinna Ülikoolis koostöös Eesti NATO Ühinguga avaliku loengu ning külastab koos välisminister Urmas Paetiga Ämari Lennubaasi.