Tunneli kogupikkus on 91 meetrit ning sellest kinnise tunneli osa moodustab 20,5 m ja 70,5 m moodustab tunnelisse sisse ja tunnelist väljasõit. Tunnel on pikk ja lauge, et sellest saaks rattal, rulluiskudel või –suuskadel läbi sõita. Ehituse maksumus oli üle 561 000 euro. Tunneli hankele esitati üheksa pakkumist. Edukaks osutus ühispakkuja GRK Infra AS, KMG Inseneriehituse AS ja Graniittirakennus Kallio Oy.

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet koostöös Pirita Spordikeskusega ehitas kergliiklustunneli seoses osalemisega Euroopa Liidu välisprojektis „Pirita Spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine“, mida rahastati meetme „Linnaliste piirkondade arendamine“ alt.

Tunneli avanud Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et tunneli rajamisega paranes liiklusohutus nii terviseradade kasutajate seas kui ka rohkem kui saja lapse jaoks, kes Pirita Spordikeskuses treenivad.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder rõhutas, et tunnel seob terviserajad ühtseks tervikuks ja on oluline lisa Pirita spordiellu.

Ehitust kureerinud Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves lisas, et tunneli näol on tegemist viimase suure etapiga spordikeskuse arendamisel. Varasemalt on ehitatud tervisespordihoone ja mänguväljak ning rekonstrueeritud uisuväljak ja kelgumägi.