Peaminister Rõivas ütles noortele ettevõtjatele, et tal on hea meel näha kui põnevad on võistlusel osalenud ideed ja kui professionaalselt on ettevõtted käivitatud. „Veel kümmekond aastat tagasi oleks pea igaüks teist tõenäoliselt pika puuga selle võistluse võitnud. Tänaseks on konkurents aga toonud meid siia, kus võitja peab suutma edukalt müüa šokolaadi selle sünnimaal Šveitsis,“ ütles Rõivas.

„Mark Zuckerberg pani maailma ühele väärtuslikumale ettevõttele aluse vaid 19-aastaselt, seega ei ole kunagi liiga vara alustada ja mõelda suurelt,“ julgustas peaminister noori.

Peaminister tänas ka aasta ettevõtlusõpetajat, Kristi Suppit ja aasta mentorit, Janeli Virnast.

Junior Achievement Eesti õpilasfirmade võistlus:

Võitja: Spoony, Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi ühisfirma, mis teeb šokolaadist lusikaid. Nende tooted on väga hästi müünud. Spoony'l on 17 edasimüüjat ja huvi nende vastu ainult tõuseb. Esindavad Eestit Šveitsis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel.

II koht: Pürg Hugo Treffneri Gümnaasiumist: teevad vildist teklikotte, millega jõudsid ka Ajujahis 6 parema hulka. Pürg on saanud tellimuse Rootsi üliõpilaskorporatsioonilt ning laiendanud oma tootevalikut portfellide ja muude kottideni.

III koht: Cheeset Võru Gümnaasiumist: segud mozzarella juustu ise kodus valmistamiseks.

Lisaks pälvisid tähelepanu ja eripreemiaid:

Jätsu - Tallinna 21. koolist ja Saku Gümnaasiumist: Kitsepiimast jäätised, mille retseptid ja tootmisviisi töötasid ise välja Põllumajandusakadeemia teadlaste juhendamisel. Nende jäätist on juba müügil restoranides ning kaubandusvõrgus, sõlmimisel on mitmeid uusi lepinguid.

Sibis – EBS Gümnaasium, Reaalkool ja Kadrioru Saksa Gümnaasium: Talutoidu vahendamise platvorm. Osalenud ettevõtetest parim turundustöö.

Magusad Küsimused – tore šokolaadimäng, kus karbist on 8-12 väikest tahvlit, mille kattepaberil on ingliskeelsed küsimused Eesti kohta. Kui õigesti vastad, võid ära süüa. Karbi põhjas on ristsõna teadmiste kordamiseks.

Notebase – Miina Härma Gümnaasium, sülearvutite alused, oma disain ja väga hea kvaliteet.

Clotz – Tartu Kutsehariduskeskus, tänavuse aasta parim kutsekoolifirma. Teeb puidu ja riidekombinatsiooniga kikilipse, palju rahvusmustrites.

TAGS – Tallinna 21. kool: vahendusplatvorm teatri-, kino- ja spordivõistluste piletite järelturuks. Saanud kokkuleppe ja ainuedasimüügi õiguse Jalgpalliliidult ja ka Piletilevilt. Sarnased teenused on väga edukad USA-s ja UK-s, kuid sellist teenust ei ole ei Balti- ega Põhjamaades ega enamikes Euroopa riikides.

CordGuard – Tallinna 21. kool, Apple’i elektroonikaseadmete juhtmete kaitsmed. Täiesti uuenduslik toode.

Wootie - Loo Gümnaasium: teevad puidust ripplipsusid. Sel aastal olid lipsud õpilasfirmade levinuim toode, eriti puidust lipsud.