Peaminister Ratas kinnitas nii Donald Tuskile kui Jean-Claude Junckerile, et Eesti ettevalmistused edenevad jõudsalt ja valitsus kinnitab eesistumise prioriteedid juba jaanuaris.

"Eesti jaoks on oluline, et Euroopa Liit säilitab ühtsuse ja keskendub olulistele teemadele ning väljakutsetele," ütles peaminister Ratas ja lisas, et Eesti hoiab eesistumise ajal kindlasti fookuses julgeoleku ja digiteemasid.

Peaminister tutvustas uue valitsuse algatustest soove ühiskondliku heaolu ja sidususe suurendamiseks, majanduskasvu elavdamiseks ning välis- ja julgeolekupoliitika tugevdamiseks. Ühtlasi kutsus Jüri Ratas Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuski Tallinnasse Balti Ministrite Nõukogu kohtumisele.

Kohtumisel Euroopa Komisjoni presidendiga rõhutas peaminister Ratas, et kaasaegsed ühendused Euroopaga on Eesti jaoks olulised - seda nii energia-, transpordi-, aga ka digitaalvaldkonnas, sest need suurendavad inimeste heaolu, liikumisvabadust ja kindlustunnet. "Rail Baltic on Eesti ja Baltimaade üks olulisemaid taristuprojekte ja Euroopa Komisjoni jätkuv toetus on selle realiseerumise eelduseks," ütles Ratas.

Homme osaleb peaminister Jüri Ratas Euroopa Ülemkogu kohtumisel, mille teemadeks on ränne, julgeolek ja kaitsekoostöö, EL majandus- ja sotsiaalne areng ning noorte tööhõive ja EL-i välissuhted. Eraldi kohtuvad EL 27 liikmesriigi riigipead ja valitsusjuhid, et paika panna Ühendkuningriigi lahkumisläbirääkimiste struktuur.

Donald Tusk andis Twitteris vastsele peaministrile Jüri Ratasele head tagasisidet: