Tallinnas Ülemiste keskuses mängis sünnipäevaks politsei- ja piirivalveorkestri vasekvintett mõnusat tervitusrocki ning kohal olid ka kriminalistid, koerad, patrullid ja isegi politseiauto toodi keskusesse.

Ida prefektuuri vanemkriminalist Maksim Alteberg näitas näiteks ürituste raames Narvas Astri keskuses, kuidas võetakse sõrmajälge ning millised on kriminalisti põhilised töövahendid, vahendas PPA Facebookis.

Tartus lõunakeskuses demonstreeriti politseikoeri ning tutvustati samuit kriminalistide tööd.

Pärnu Kaubamajakas rullus aga lahti tõeline pantvangidraama, kui Lääne prefektuuri regionaalse tugiüksuse liikmed lavastasid relvastatud kurjategija kinninabimise. Politseinikud tegutsesid kiirelt ja otsustavalt ning vaid hetkega olid pahalase käed raudus ning pantvangi võetud kaubakeskuse külastaja taas vabaduses.

Rakveres andis peole hoo sisse PPA segakoor Akord. Lastele näidati sõrmejälgede võtmist ning koos noorsoopolitseinikega sai joonistada ja värvida. Päeva tõmbenumbriks olid teenistuskoerad, kes demonstreerisid kuulekust ja tegid trikke. Kõik soovijad said koertega ka pilti teha. Koos Lõvi Leoga lahendasid lapsed viktooriini.

Põhja keskuse parklas sai mõõta ka talverehvide mustri sügavust.