SEB Maijooks toob Tallinna Lauluväljakule rekordiliselt osalejaid. Tegevust jätkub kogu perele. Maijooksu seitsmekilomeetrisel rajal naudivad liikumisrõõmu naised, Haribo lastejooksudel lippavad lapsed ja meestele jätkub mitmekülgset tegevust Viking Line'i meestehoius. Päeva lõpetab meeleoluka kontserdiga Koit Toome, teatasid korraldajad.

Traditsioonilisele igakevadisele tervisespordipeole on tänaseks registreerinud juba üle kümne tuhande tubli naise, mis on maijooksude 24-aastase ajaloo arvukaim osavõtt.

SEB Maijooksu sportliku programmi juhatasid sisse kell 12 algavad lõbusad Haribo lastejooksud, milleks registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastelele tasuta. Kell 13.30 stardivad kõigile jõukohasele seitsmekilomeetrisele rajale ajavõtuga jooksjad, kellele järgnevad ajavõtuta jooksjad ning keppidega kõndijad ja käijad. Raja kolmandal kilomeetril asub joogipunkt, kus pakutakse värskendavat vett ja Arctic spordijooki. Finišis ootab lõpetajaid Aura Fruit vesi.

Maijooks pakub põnevust ka meestele – avatud on Viking Line'i "meestehoid", kus jagub tegemisi terveks päevaks. Võimalus on proovida kätt lauajalgpallis, täpsussaagimisel ja kangi surumises või nautida silmailu tünnisaunast. Avatud on spordibaar. Meeste peamine ülesanne sel päeval on aga naistele kaasa elada!

Sportliku päeva lõpetab maijooksu kontsert, kus astub üles Koit Toome.

SEB Maijooks teeb koostööd mitme heategevusprojektiga. Kõik SEB Maijooksust osavõtjad, kes sõlmivad ajavahemikul 23.05-17.06.2011 SEB elukindlustuse lepingu (v.a SEB laenukindlustus) toetavad 10 euroga SEB Heategevusfondi ja SEB Elu- ja Pensionikindlustuse vahendusel Eesti turvakodude lapsi, kellele ostetakse spordijalatsid, et ka neil lastel oleks mõnus suvel joosta ja hüpata.

Vähiliidu ja Avoni koostöös müüakse Maijooksul heategevustooteid, mille kogutulu läheb rinnavähi vastu võitlemiseks. Kohal on ka mammograafiabuss.

Maijooks aitab ka Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondil annetusi koguda, et osta loote tsentraalse jälgimise süsteem. Kõige lihtsam viis toetamiseks on helistada annetustelefoni numbritel: 900 6000 – annetuse suurus 5 eurot, 900 6100 – annetuse suurus 10 eurot.

"Arvestades väga suurt osalejate arvu tasub Maijooksule tulla aegsasti. Mõistlik on auto koju jätta ning kohale sõita ühistranspordiga või tulla tervisliku päeva puhul üldse jalgsi. Saabuda võib ka jalgrattaga, sest lauluväljaku territooriumil on avatud rattaparkla. Kui siiski tullakse autoga peab jälgima liikluse reguleerijate märguandeid ning parkima selleks ettenähtud parklates: Eesti Näituste parkla, Lauluväljaku parklad ja parkimiskohtadel Pirita teel," hoiatasid korraldajad varem.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, paluvad korraldajad varuda aega ja kannatust. Kõige pingelisem aeg on ajavahemikus kl. 13 – 15. Kui vähegi võimalik palutakse vältida sel perioodil auto või muu sõidukiga jooksutrassile sattumist. Samuti palutakse jalakäijatel ja rulluisutajatel Maijooksust osavõtjatele teed anda ja vältida jooksutrassil liikumist. Maijooksu liiklust reguleerivad ja ohutust tagavad politseipatrullid ja Ühisteenuste reguleerijad. Korraldajad paluvad kõigilt mõistvat suhtumist.

SEB XXIV MAIJOOKSU RADA:

Start: Lauluväljaku Mere värava parkla – Pirita tee (parkla sõidutee) – Pirita tee kergliiklustee – Pirita tee/Saare tee ristmik – Pirita tee kergliiklustee – Pirita Selveri parkla kergliiklustee – Kose tee kergliiklustee - Kose tee/Urva tn ristmik - Urva tn. – Künnapuu tn. – Lepa põik – Maarjamäe kergliiklusteed – Lauluväljak (FINIŠ)

PROGRAMM 21. mai 2011

10.00 Võistluskeskuse avamine Tallinna Lauluväljakul
12.00 Haribo Lastejooksud
12.45 Esineb TTÜ Akadeemiline Meeskoor
13.15 MyFitnessi soojendusvõimlemine
13.30 7 km START (1 gr. ajavõtuga jooksjad, 2 gr. ajavõtuta jooksjad, 3 gr. kepikõndijad/käijad)
14.30 Autasustamine
14.45 SEB Maijooksu kontsert – Koit Toome