Volikogus absoluutset enamust enda käes hoidva Keskerakonna liikmetest polnud kohale ilmunud kedagi peale istungit juhtinud Toivo Tootseni, kes jättis umbusaldusel hääletamata. Samuti polnud kohal Edgar Savisaart, kes valiti volikogusse valimisliidu nimekirjas. Kohal olid seevastu kõik 38 opositsioonierakonna liiget.

Umbusaldamise peamisi eestvedajaid Kristen Michal ütles Delfile, et on umbusaldamise osas aru pidanud ka Keskerakonda kuuluvate volikogu liikmetega. Michali sõnul on nii mõnigi neist ka öelnud, et praeguse linnavalitsuse tööeetika ei ole vastuvõetav. Michal avaldas lootust, et varem või hiljem mõni neist ka seetõttu opositsiooni algatusega kaasa läheb. Umbusaldushääletuse läbiminekuks oleks vaja kahe keskerakondlasest volikogu liikme häält. Edgar Savisaarega Michal sõnul kokkulepet ei otsinud.

Teine ubusaldamise eestvedajatest, sotsiaaldemokraat Rainer Vakra, ütles Delfile antud intervjuus, et peab siiski umbusaldushääletust õnnestunuks, kuna vaatamata sihilikult istungist osavõtmise takistamiseks kasutatud võtetele, näiteks istungi argipäeva hommikul kokku kutsumisele, mil volikogu liikmetest enamik peab tööl olema, olid kõik saadikud siiski kohal.

Volikogu istung kulges reipas meeleolus, ettekandja Kristen Michal vastas juba tükk aega küsimustele. Opositsionäärid arutavad selle üle, miks Tallinnas säärane korruptsioon vohab, palju muiatakse rohelistega moodustatud koalitsiooni üle ja loobitakse erinevad kalambuure.

Taavi Aas on väga nutikas ja saab väga hästi aru, mis Tallinnas korruptsiooni-asjus toimub, aga ta eelistab mitte näha, resümeeris reformierakondlane Kristen Michal opositsionääride seisukoha.