Õhtul kell 18.00 algavas diskussioonis osalesid kandidaadid Kadri Tüür, Jan Kaus ja Ott Karulin, kes kõik on kutsutud ka peatoimetaja konkursi vestlusvooru.

Teatri kommunikatsioonijuht Kätlin Sumberg ütles Delfile, et kutsutud oli ka lõpp-vooru pääsenud Lea Larin, kuid talle aeg ei sobinud. Neljas kandidaat Sven Paulus osaleb debatis Skype'i vahendusel.

Kultuurilehele Sirp peatoimetajat otsiv komisjon kutsus homsesse vestlusvooru kirjaniku ja kriitiku Jan Kausi, tele- ja trükiajakirjanduses tegutsenud Sven Pauluse, Eesti teatri agentuuri juhatuse liikme Ott Karulini, Sirbi praeguse tegevtoimetaja Lea Larini ja Eesti kirjandusmuuseumi teaduri Kadri Tüüri.

Komisjoni kuuluvad loomeliitude, Teaduste Akadeemia, Kultuurikoja ning ajalehe toimetuse, kolleegiumi, nõukogu ja juhatuse esindajad ning heal juhul selgub homme kultuurilehe uus peatoimetaja.

Lisaks Kausile, Paulusele, Karulinile, Larinile ja Tüürile soovisid Sirbi peatoimetajaks saada ajakirjanikud Paavo Kangur ja Rando Tooming, kirjanik Sass Henno, suhtekorraldaja Ivo Rull, teleprodutsent ja lavastaja Gerda Kordemets, teatrikriitik Kairi Prints ja eraettevõtja Martin Sookael.

Kultuurilehte soovisid veel peatoimetada insener Hillar Pattik, ökonomistist pensionär Leo Martinson ning aktivistist ja õppejõust koosnev tandem Meelis Kaldalu ja Jelena Grigorjeva.