"Täna, Eesti Vabariigi sünnipäeval meenutame, et meie oma riiki on juba
97 aastat. Eesti tee riigina pole olnud lihtne, aga oleme kindlalt tõestanud õigust oma ülimale eesmärgile olla vaba ja iseseisev," sõnas Sassina.

"Iseseisvuspäeval oleme uhked Eesti ja siin elavate inimeste üle. Oleme rõõmsad. Mäletame kõiki neid, kes lõid meie riigi, kes kaitsesid meie riiki ning kes aitasid taastada meie riigi iseseisvuse ligi veerand sajandit tagasi.

Ajaloost teame, et ainult koos olles oleme tugevad. Pingutades ühise eesmärgi nimel, muutub ka riik tugevamaks. Maailm pole ideaalne, aga, et Eesti oleks tugev ka tulevikus, on meil vaja seda hoida ja arendada ühiselt.

Riigikaitse tundides räägitakse meile palju laiapõhjalisest riigikaitsest, mille idee on selles, et riigile on tähtsad kõik inimesed. Iga inimene annab oma panuse, olgu see suur või väike.

Väikesed teod toovad suure kasu. Nii on see ka riigi arendamisega. Kui iga inimene pakub välja ühe idee ja viib selle ellu, siis lõpptulemusena saavutatakse palju. Ainuüksi sel aastal esitati noorteprogrammi ENTRUM siitkandist 300 ideed, mis näitab meie noorte ettevõtlikkust ja aktiivsust.

Eestis pole palju ressursse, aga üheks tähtsamaks neist on meie rahvas – koos oleme jõud, mida on raske murda."

Vaata pilte lipuheiskamise tseremooniast Narvas!