"See on päris pikk rong," ütles Delfile GoRaili arendusjuht Jolan Ševtsov, kes mäletab samas ka 20 vaguniga rongi.

"Aga meie uued perroonid ei võimalda üle 18-vagunilise rongi vastuvõtmist," märkis Ševtsov. Nii on täna teele asunud ja ülehomme, 30. detsembril naasev 17-vaguniline rong mehe kinnitusel oma pikkuselt juba päris piiripealne.

Rahulikul talvisel ajal on Ševtsovi sõnul Moskva rongil 7-8 vagunit, kuid enne ja pärast aastavahetust, seda kuni 10. jaanuarini, on sõitjaid rohkem ja ka rongid vastavalt vajadusele pikemad.

"Rongid sõidavad iga päev ja vastavalt piletitele käib vagunite juurde või maha haakimine," selgitas Ševtsov, märkides, et ka homme asub teele väga pikk rong, seekord 16 vaguniga. Pikki ronge asub teele veel mõnd aega. "Need, kes tulevad, tahavad mingil hetkel tagasi ka minna."

Kui palju täna rongi peal reisijaid oli, ei osanud Ševtsov öelda, kuid Delfi fotograafi sõnul praegu Moskva poole kuigi ohtralt sõitjaid polnud. "Suurem osa reisijaid tuleb peale Moskvast," nentis ka Ševtsov. Tema sõnul on rong Moskvast lahkudes täis ning 650 piletit juba ette ära müüdud.

Täna Moskva poole teele asunud rong on tavapärasega võrreldes kümne vaguni jagu pikem, kuid ükski teine rong selle võrra siiski lühem pole. "Meil on olemas piisavalt vaguneid just sellisteks otstarveteks," selgitas Ševtsov.