Hiline ja külm kevad oli soodus linna haljasaladele istutatud võõrasema taimedele ja ajaks, mil haljastajatel oli lepingujärgne kohustus kevadlilled suvelillede vastu vahetada, õitses suur osa kevadlilli veel täies õiteilus, teatas Raepress.

Kuna senine praktika on näidanud, et võõrasemade õitsemisaeg lõpeb enne jaanipäeva, olid lepingudki sõlmitud vastavalt sellele ajagraafikule ning suvelillede ümberistutusega alustati tavapärases tempos.

„Kahjuks ei olnud lepingutes piisavalt arvestatud ilmastikuoludega, mistõttu vaatame kõik järgmiseks aastaks planeeritavad lilleistutusega seotud lepingud üle ning muudame need vastavalt ilmastikuoludele paindlikumaks,“ lubas keskkonnametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš.

Käesolev, erakorraliste ilmasikuoludega aasta näitas, et kevadlillede asendamisel suvelilledega tuleb lähtuda mitte kalenderplaanist, vaid tegelikest ilmaoludest, märkis Boroditš.

Kokku istutati pealinnas tänavu 53 103 suvelilletaime. Istutustöid teostasid AS Mustamäe Haljastus ja Keskkonnahoolduse OÜ.