Riigikogu juhatuse liikmed rääkisid peale kogunemist, et vahepeal väljakäidud plaan kuluhüvitised kaotada ja selle võrra palka tõsta ei toetatud, sest riigikogu saab otsustada alles oma järgmise koosseisu palgaküsimust.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles, et tema toetab tööga seotud kulude hüvitamist.

Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder lisas, et homme üritab riigikogu juhatus mingi otsusega välja tulla.

Konservatiivne Rahvaerakond teatas täna, et mitte ükski nende fraktsiooni ettepanek kuluhüvitiste kaotamise või olulise optimeerimise osas ei leidnud toetust.

EKRE fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul polnud kuluhüvitiste kaotamisest juttugi: "Minu ettepanekule teha riigikogu juhatusele kuluhüvitiste korras muudatus, mis kaotaks ära võimaluse liisida kuluhüvitiste kaudu autot, sõdisid kõige enam vastu Reformierakond ja IRL. Ainus mõte, mida veidigi tõsisemalt kaaluti, oli ülempiiri seadmine liisingusummale. Vabaerakond oli taaskord ilma kindla seisukohata," teatas Helme.

Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder ütles, et tema koduerakond IRLis on kuluhüvitiste kaotamise osas mitmeid erinevaid arvamusi. Tema sõnul aitab kuluhüvitiste kuritarvitamisi vältida ka avalikkuse pidev tähelepanu kuluhüvitistele, millega kõik riigikogu liikmed peavad arvestama.

Riigikogu liikmete kuluhüvitiste teema kerkis teravalt päevakorda pärast seda, kui selgus, et keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin on kasutanud riigikogu liikme kuluhüvitisi selleks, et soetada maksumaksja kulul auto oma naisele ja pojale.

Kuluhüvitisi saab kulutada autoliisinguks selleks, et riigikogu liige saaks oma tööülesandeid üle Eesti täita. Stalnuhhinil endal juhiluba pole.