Kohal käinud Delfi fotograafi sõnul peab rahvas jätma oma autod suure tee äärde ja jala läbi tuisu koju sumpama. Valla poolt ei ole külaelanikud sahka näinud ning sestap teevadki kohalikud tehnikamehed ise tööd. Kes kinnitab saha maasturi ette, kes ATV ette, kes aga ründab lund offroadmasinaga, mida juhib  kohalik noormees Tarmo.

Vana-Tartu maanteel nähti  sahka vast päevi tagasi ja sealselt põllult tuli välja tõmmata sinna sõitnud maastur. “Näe tahtsin üle põllu koju sõita, aga ei saanud, sest hanged olid liiga kõrged ja tee peal on üldse võimatu sõita,” muigas lumme kinni jäänud masturi juht.

Kõrval seisev põllul kinni istuva piimaauto juht vangutab vaid murelikult pead. Jääb suuremat masinat ootama, sest Tarmo offroadmasin jääb oma 100 Kw-ga tema jaoks nõrgaks. Vahepeal tuleb teele tagasi aidata mitmeid masinaid ja kus vaja, vajutab Tarmo nuppu ning lükkab sahaga lund.

Delfi fotograafi ja Tarmo teed lähevad lahku Peetri küla keskel. “Lähen käin kodus soojendan ennast veidi,” ütleb lumemurjda Tarmo  lahkudes.

Ei tasu vast mainida, et Tarmo hakkas oma küla inimesi aitama juba eile, kui ta enda naine lumme kinni jäi. “Eks nüüd peab vast väheke bensiiniraha küsima, kaua sa ikka tasuta tööd teed,” muigab lumehärmas mees ja kaob oma kõrge raudruunaga tuisuvaalu taha.