Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et 1961. aastal ehitatud sild on kahtlemata üks Pirita sümboleid, mida teavad inimesed kaugemaltki, kuid tegemist on linnaosas ka olulise liiklussõlmega, teatas Pirita linnaosa valitsus.

„Autojuhtide jaoks on hea uudis see, et liiklemine sillal on taas avatud, aga silla erksam väljanägemine annab ka ümbrusele palju juurde,“ sõnas Mölder.

Silla remondi käigus puhastati konstruktsioonilaagrid, rajati uued servaprussid, pealesõiduplaadid, hüdroisolatsioon ja katendikihid, samuti uus kergliiklusrinnatis, mille külge paigaldati põrkepiire. Lisaks rajati kaks raudbetoonist teenistuslikku treppi. Rekonstrueeritud Lükati silla laius on 10,3 meetrit ja silla gabariit 9,7 meetrit.

Lükati silla renoveerimistööd tellis Tallinna kommunaalamet ja töödega alustati 18. augustil. Ehitustööde käigus oli sild liiklusele suletud. Lükati silla renoveerimise tööprojekti koostas OÜ Järelpinge Inseneribüroo ja töid teostas Tilts Eesti Filiaal.

Renoveerimistööde eesmärk oli parandada silla tehnilist seisukorda ja väljanägemist, suurendada ohutust ja tagada sademevee ärajuhtimine.