"Ehitustööd edenevad väga hästi ja tänu soojale ning lumevabale talvele ollakse mõnes osas isegi kokkulepitud töögraafikust ees," rääkis Eesti suurimat kogupere teemaparki arendava Lottemaa Teemapark OÜ juhatuse liige Rein Malsub.

Tänaseks on lõpetatud nõukogudeaegsete militaar-rajatiste lammutamine, valatud ja soojustatud on enamike hoone vundamendid ning alustatud hoonete karkasside ehitust. Kui ilm soosib, siis veebruari lõpus või märtsi alguses saab juba sarikapidu pidada.

Malsub märkis, et ehkki hooneid ehitatakse paralleelselt, on sarikapidu planeeritud selleks ajaks, mil Lotte kui pargi nimitegelase maja sarikad peale saab. „Maikuusse on planeeritud suurem Lottemaja soolaleivapidu, kus on  valmis nii hoone ise kui ka hoone juurde kuuluv mööbel,“ viitas Malsub. „Seega saab mais anda juba selge ülevaate, milline Lottemaa välja nägema hakkab.“

Ühes teemapargi ehitamisega on käimas ka Lottemaa tutvustamine meie naabermaades. „Aktiivsem Lottemaa tutvustamine toimub Soomes, Lätis ja Venemaal, kellega on juba välja kujunenud tihedad koostöösidemed või kus Lotte temaatika on läbi joonisfilmide tuttavam,“ sõnas Malsub.

Ühtekokku seitse miljonit eurot maksev Lottemaa teemapark põhineb Heiki Ernitsa ja Janno Põldma poolt joonisfilmides loodud Leiutajatekülal, kus elavad koeratüdruk Lotte ja tema sõbrad. Teemapargis leiab tegevust kogu pere, süüa pakutakse toidutänava söögikohtades ning külastada saab ka randa ning osaleda kontsertidel. Teemapark kerkib 20 hektari suurusele maa-alale, kuhu ehitatakse ühtekokku üksteist maja. Päevas peaks Lottemaale mahtuma 2000 inimest.