Toetuse väejuhatuse allüksused üle Eesti on aprilli algusest Siiliks valmistudes tegelenud oma tegevuste kokkuharjutamisega.

Logistikapataljon tegeles sel perioodil lahingüksustele mõeldud varude vedamise ja etteladustamisega mahus, mis peaks võimaldama kõigil õppustel osalevatel lahingüksustel suurõppuse vältel lahingvõime säilitada. Kõige intensiivsem transpordioperatsioonide periood toimus möödunud nädala jooksul.

„Eriliseks on seekordse Terasdraakoni õppuse teinud võrgustikupõhine paiknemine üle Eesti ning kõigi allüksuste juhtimine läbi vastavate sidesüsteemide, mis vähendab julgeolekuriske maastikul. Saadud kogemus kinnitab ajateenijate väljaõppe kvaliteeti ning valmidust ohuolukorras õigesti, kiiresti ja tulemuslikult tegutseda,“ ütles logistikapataljoni ülem kolonelleitnant Argo Reidla.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on kaitseväe väe-ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine, kaitseväe logistilise erialaväljaõppe tagamine ning logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksuste ettevalmistamine. Logistikapataljon asub Ämari lennubaasi territooriumil.