„Liis Lemsalu oli kontingendi valik ning meil on väga hea meel, et ta leidis oma tiheda ajagraafiku juures võimaluse kontingendile külla sõita,“ ütles Eesti Liibanoni kontingendi ülem major Margus Mikk kontserdist rääkides. „Tänuväärt tava tunnustatud artiste missioonisõdurite juurde tuua annab kõigile siinviibijatele kindlasti tugeva motivatsioonisüsti.“

Kolmapäeval Liibanoni jõudnud Lemsalu andis neljapäeval kontserdi kohalikus koolimajas Ain Ibili kooliõpilastele, tutvus UNIFILi missiooni ja tegevuspiirkonnaga, Eesti kaitseväelaste ülesannete ning teenistuspaigaga ÜRO tugipunktis 2-45.

Eesti üksuse ülesandeks ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil on vaatlus, patrullid, kontrollpostide mehitamised ja rahuvalvealased operatsioonid, mille käigus tehtaks muuhulgas koostööd ka Liibanoni relvajõududega. Iiri-Soome pataljoni kuuluv Eesti kontingent koosneb jalaväerühmast Estpla-24 ning staabiohvitseridest ja -allohvitseridest. Kokku on Eesti kontingendi suuruseks Liibanonis ligikaudu 40 kaitseväelast. Rahuvalvajate teenistuskohaks on Beirutist veidi üle saja kilomeetri kaugusel Lõuna-Liibanoni mägises Bint Jubayl nimelises piirkonnas paiknev ÜRO tugipunkt.