"Sellised suuremahulised lahinglaskmised tõstavad oluliselt brigaadi lahingupidamise võimet ja valmistavad meid ette lahinguteks reaalses olukorras. Me sõdime koos, kasutades ära erinevate relvaliikide võimekusi, nendevahelist sünergiat ning sellega annamegi vastasele kõige efektiivsema löögi," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

15. aprillil alanud ja täna lõppenud 2. jalaväebrigaadi lahinglaskmised koosnesid kahest etapist. Esmalt lihvisid rühmad oma lahingupidamise oskusi Sirgala harjutusväljal ja seejärel harjutati kaitseväe keskpolügoonil relvaliikide omavahelist koostööd.

"Lahinglaskmistel osalenud üksused näitasid väga head väljaõppetaset. Hea on tõdeda, et üksuste ülemad oskavad integreerida oma lahinguplaani erinevaid relvaliike ja neid õigel ajal rakendada," ütles Lahinglaskmiste läbiviija kapten Vaido Siska.

Lahinglaskmistel osalesid Kuperjanovi jalaväepataljoni jalaväekompaniid, tagala- ja staabikompanii, miinipildujapatarei ja suurtükiväepataljon. Lisaks harjutasid erialast tegevust pioneeri, tankitõrje ja luure erialarühmad.

Laskmised toimusid vastavalt stsenaariumile, kus tugevdatud kompanii, mida toetati tankitõrje raketirühma, pioneerirühma, suurtükiväe ja miinipildujatega, sai luurelt informatsiooni, mille alusel vahetult enne lahinglaskmiste alustamist koostati plaan ning koordineeriti tegevused. Seejärel teostasid kompaniid rünnaku vastase objektidele.

Vaata rohkem pilte SIIT.