Kohale saabunud Delfi reporter ütles, et nagu arvata oli, on lauluväljaku ümbrus autosid paksult täis pargitud. Mõni minut pärast kella seitset oli lauluväljak juba praktiliselt rahvast täis. "Istekohad on kõik täis ja ka mäenõlval on juba raskusi istekoha leidmisega," ütles Delfi reporter.

Piletikontrolöridega rääkides selgus, et inimesed olid väga pahaseks saanud selle peale, et nendel sisenedes veepudelid ära võeti. Üks pensionär viskas lausa vihast pudeli vastu maad. Vett müüakse ka sees olevates müügipunktides hinnaga üks euro pooleliitrine pudel.

Just laulmast tulnud Lääne-Virumaa tütarlastekoori laulja Lisete (12) rääkis, et üritus on väga äge. Tallinnasse jõudis tüdruk alles täna ja majutuskohta tagasi saadi minna alles pärast etendust. Koorilaulja mainis ka, et näha tantsimisi polnud seekord kõige parem, et ette jäid nii mõned seisvad inimesed kui ka turvamehed.

Tartu Just Tantsukooli tantsutüdrukud Age (14), Liisi (12) ja Hanna (14) olid pärast esinemist väga heas meeleolus. Liisi rääkis, et kõik õnnestus peaaegu perfektselt ja mainis, et ainult üks pisike viga juhtus neil - üks kujund ei tulnud täitsa välja. Tüdrukutele meeldis ka see, et nende efektse tantsu ajal elas rahvas neile hoogsalt kaasa. Tantsutüdrukud ütlesid, et palavus tekitab küll väsimust aga siiski ootavad nad väga juba homset esinemist.

Meedikute sõnul üritusel suuri vigastusi ei olnud - kõigest mõningad plaasterdamised ja kukkumised.

Näha oli ka etenduse alguse poole, kuidas üks pealtvaataja viidi Lasnamäe poolsest väravast kahe politseiniku vahel Lauluväljakult ära. Mees tundus olevat joobes ja oli kaetud üsna väheste riietega.

Kalja müügineiude sõnul läks müük neil täna väga hästi, seda tõestasid ka vahepeal tekkinud pikad järjekorrad.

Palav vip-telk jäi üsna tühjaks

Tantsu- ja laulupeo vip-telgi külastajad eelistasid telgid olemisele rohelisel murul istumist ja suupistete nautimist.

Delfi fotograaf ütles kohapealt, et alkoholi ei pakutud ning telgis sees oli väga palav. Ta lisas, et paljud otsustasid seetõttu välja rohupeale sööma minna.

Teiste seas jäid vippide hulgast silma Jaanus Rohumaa, Andri Maimets ja ka mitmeid ajakirjanikke.