Sergei ja Marina leidsid iiveldamapaneva lisandi Läti tootja Rēzeknes gaļas kombināts lihakonservi seest ja tegid leiust ka pilti, kirjutab MK-Estonia.

„Veterinaar- ja toiduametisse helistades küsiti meilt tootja nime, partii numbrit ja seda, kust konserv ostetud oli. Ettepanekut tuua leid ekspertiisi või saata sellest pilt, ei tehtud," rääkis Marina.

Kristi Gruft veterinaar- ja toiduametist selgitas, et praegusel juhul ei peetud sellist kontrolli vajalikuks, sest oli selge, et konservis on võõrkeha, mida seal olla ei tohiks.

Välisriikidest sisse toodud konserveeritud kaupade üle teostatakse seaduse järgi kontrolli. Samas Läti toodete puhul sellist kontrolli ei teostata, sest tegu on Euroopa Liidu riigiga.

Marina võttis ühendust ka Läti tootjaga. Pärast ajalehe sekkumist sai ta lihakombinaadist telefonikõne, kus tal paluti konservi mitte minema visata ja lubati seda uurida. Probleemiga pidi tegelema ekspertkomisjon.

Hiljem teatati Marinale siiski, et „tegu ei ole esimese sordi lihaga ja seega võis tõesti juhtuda, et konservis oli ka kõhre. Kõhre leidumine konservis ei ole tervisele kahjulik.“