Mägi loobus oma etteastest, kuna ilmnes, et tegemist ei ole mitte Korea suursaatkonna korraldatavate kultuuripäevadega, vaid hoopis ühe ususekti propagandaüritusega.

„Järelikult on mulle valetatud. Seega ei kavatse ma sellel üritusel osaleda,“ rääkis ta ETV saatele „Pealtnägija“. Ka Bentonil polnud ürituse tegelikust korraldajast õrna aimugi, kuid kuna tal on leping juba sõlmitud, siis teeb ta pooletunnise kontserdi ära.

Sel nädalavahetusel Saku suurhallis toimuvate „kultuuripäevade“ peaesinejat, pastor Jaerock Leed peetakse Aasia ühe ekstreemsema sekti Manmin juhiks ning tema kogudus on välja heidetud Korea kristlikust nõukogust. Vaatamata sellele toetavad üritust teiste seas ka Kristiine, Pirita ja Mustamäe linnaosavalitsus.

Pirita linnaosavalitsuse pressiesindaja Priit Pruul selgitas Delfile, et ka linn sai pahaaimamatult petta. „Meile tutvustati seda üritust kui kultuuripäevi. Meie soovisime inimestele pakkuda eksootilise riigi kultuuriprogrammi ja ei tulnud selle pealegi, et nende inimeste tausta kontrollida.“

Linnaosavalitsuse toetus oli Pruuli sõnul siiski vaid marginaalne: poolele tuhandele juhuslikule Pirita aadressile saadeti otsepostitusega reklaami, mis läks linnaosale maksma umbes 400 krooni. „Meie ei võta sellega küll mingit seisukohta ükskõik millise usulise veendumuse või ideoloogia toetuseks,“ kinnitas ta.

Pruul nentis, et erinevaid usulahke esindavaid jutlustajaid on terve maailm täis ja sageli kasutavad nad kahtlaseid meetodeid. „Usk on samasugune äri nagu iga teine. Võib-olla läheksin ma ka ise seda üritust põnevusest vaatama, kui head etendust. Kogu seda asja tulebki võtta eluterve skepsise ja irooniaga.“