Thbilisis elavate kohalike sõnul on Kangelaste väljak kesklinnas uuesti avatud ning liiklus toimub enam-vähem tõrgeteta. CNN-i teatel on viimastel andmetel üleujutuste tagajärjel surma saanud vähemalt 19 inimest.

Kes päästeti, kes uppus 

Kesklinnas toimunud koristustöödel viibinud vabatahtlik Sandro (25) rääkis, kuidas ta märkas üleujutuse ajal vette kinni jäänud autot, milles olev naine abi palus. Ta hüppas koos oma sõbraga vette, koos tõstsid nad autost kõigepealt lapse välja ja siis tema ema. Sandro ütles, et kui ema ja laps oleksid autosse viis kuni 10 minutit kauemaks jäänud, siis poleks keegi neist sealt enam pääsenud. Vesi tõusis väga kiiresti. Lisaks rääkis noormees, et nägi üleujutuste ajal pargis autoga hätta jäänud meest, kes elektriposti otsa ronis ja ootas seal veetaseme alanemist, samal ajal oma telefoniga ööpimeduses märku andes, et ta vajab abi.

Üleujutuste tagajärjel hävines mitukümmend majapidamist. Thbilisi kesklinnas elav eestlanna Tiina (25) kirjeldab ühte seika. "Mu sõbranna Mariam oli oma sõbrannal külas. Järsku voolas maja vett täis ning nad ronisid katusele. Mariam helistas oma sugulasele ja rääkis, et olukord on väga halb ja neil oleks abi vaja. Mõned minutid hiljem kadusid kaks sõbrannat aga vette. Teise tüdruku abikaasa, kes ka nendega katusel oli, pääses eluga."

Suured koristustööd Thbilisis

Samuti Thbilisis elav eestlanna Liis (35) käis esmaspäeva õhtul Thbilisis Mziuri pargis koristustöödel ja kirjeldas, et õhtul kella seitsme ajal jätkasid vabatahtlikud koristustöid ning mitmel pool linnas oli kummikutes ja labidaga inimesi liikumas, kellest enamus tundusid olevat üliõpilased või keskkooliõpilased.


Vabatahtlikega koos töötasid ka päästjad, kes töö lõppedes kohalolijaid tänasid. "Vesi oli osa pargist ära "hakkinud". Ma ei oodanud sellist vaatepilti. Muda ja puuprügi kiht oli kohati mitme meetrine ja ma ei näinud selle ala ei lõppu ega algust. Suurte masinatega ei pääse sinna hetkel ligi (ligipääsu rajatakse) ja seetõttu korjavad vabatahtlikud seda kõike käsitsi kokku," kirjeldas Liis.

Muda ja puuprügi vahel oli kummuli kiirabiauto. Sellest paarkümmend meetrit eemalt leidsid päästetöötaja surnukeha. "Osad läksid uudistama, teised jätkasid tööd. Päästeteenistuse mehed läksid surnukeha välja saagima ning veidi aja pärast paluti meil lahkuda ja homme tagasi tulla, sest see puu ja muda segu, mille otsas me kõik olime, nihkus. Enne pargist lahkudes nägin veel, kuidas surnukeha valges kotis ära viidi," kirjeldas Liis ühte seika. 

Täna tuli teade, et üleujutuste tõttu Thbilisi loomaaiast pääsenud valge tiiger tappis inimese. Viimastel andmetel on laupäeval Gruusias toimunud üleujutuste tagajärjel surma saanud vähemalt 19 inimest.