Nimelt avaldas kodanikeühendus oma Facebooki leheküljel pildid töötoast, mille raames meisterdati Reformierakonna-vastaseid plakateid ning muud meeleavalduseks vajalikku.

Sõltumatu kodanikeühendus kutsus juba eelmisel nädalal inimesi üles avaldama Reformierakonna 18. sünnipäeval meelt ülbe ja valeliku poliitika vastu.

“Leiame, et hoolimata täiskasvanuea lävele jõudmisest käitub Reformierakond endiselt nagu alaealine, kelle avalikes sõnavõttudes napib riigi valitseja rollile kohast väärikust, sotsiaalset küpsust ja austust rahva vastu. Me ei pea õigeks, et erakonna juhtpoliitikud pilkavad demokraatiale olemuslikku dialoogilisust ja kaasamist ning hooplevad oma ainupädevuse ja asendamatusega. Parteiliikmed lubavad parandada nii ennast kui erakondade rahastamist, kuid oma süüd ei tunnista,” ütlevad korraldajad meediale saadetud teates.

Liikumise arvates pole loogiline parandada vigu, mida keegi otsekui polekski teinud. “Neil on aeg lõpuks avalikult tõtt rääkida. Me oleme veendunud, et seni pole nad seda teinud,” teatavad ühenduse esindajad.

Meeleavaldus toimub täna, 13. novembril Tartu Raekoja platsil Reformierakonna kontori ees kell 17.30–18.30.