"Kevadtormil lööme lahinguid pealetungil ja kaitsel, integreerume kergejalaväe soomusüksustega ning saame laialdase kogemuse dessantide läbi viimisel," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo. "2. jalaväebrigaad läheb treenima iseennast ja harjutama koostööd liitlastega."

Paiknemisalale jõudnud üksused alustavad homme seitsmepäevast täiend- ja koostegevusõpet, mille eesmärk on ajateenijate, reservväelasete ja liitlaste üksustega kokku harjutamine, et valmistuda õppuse teises faasis lahinguülesannete täitmiseks. Sel aastal osalevad 2. jalaväebrigaadi koosseisus lisaks tavapärastele üksustele ka Saksamaa, Poola, Läti, Leedu, Soome, Hollandi, ja USA üksuste kaitseväelased.

Õppuse viimases faasis on 2. jalaväebrigaadi ülesanne koos liitlastega teha agressiivset vastutegevust 1. jalaväebrigaadile, et luua võimalikult keerulisi lahingusituatsioone ning võimalusi staapide ja üksuste omavahelise koostöö arendamiseks.

Lisaks 2. jalaväebrigaadile saabub täna Kevadtormile ka logistikapataljon, suundudes Ämarist Rutjale. Eile saabus Paldiskist Tapale 1. jalaväebrigaadi Kalevi jalaväepataljon. Täna jõudsid Eestisse ka USA maaväe ründekopterid AH-64 Apache ja transpordikopterid UH-60 Black Hawk.

Sel nädalal saabuvad Kevadtormile veel Saksamaa, Hollandi, Poola, Läti ja Leedu kaitseväelased, viimasena liituvad järgmisel esmaspäeval õppusega Scoutspataljon ning soomlaste pioneerirühm ja staabiohvitserid.

Sel aastal 14. korda toimuv kaitseväe õppus Kevadtorm on ligi 9000 osalejaga Eestist ning liitlas- ja partnerriikidest senistest Kevadtormidest suurim. Peamiselt harjutavad kaitseväelased Põhja- ja Kirde-Eestis.