MTÜ Loomade Hoiupaik juhataja Larissa Kozõreva sõnul tuli hoiupaigale pühapäeval teade, et prügikonteinerist on leitud täiskasvanud koer.

"Kooskõlastasime Keila linna ametnikuga ning sõitsime kohe välja. Meie püüdja pidi otseses sõnas konteineri sisse ronima, et koera kätte saada. Koer oli sinna sisse visatud nagu tavaline prügi," oli Kozõreva nördinud.

Hoiupaiga juhataja sõnul viskaja kohta infot neil kahjuks aga ei ole, kuid ühe pealtnägija sõnade kohaselt olnud tegu noorema tüdrukuga.

Kuigi umbes 7-8 aasta vanusele koerale sai kohe ka esialgset abi osutatud, siis Kozõreva sõnul on ta siiski hetkel veel päris haige. "Tal on puudu üks silm, see on aga vana trauma. Samas on tal väga suur nahaprobleem ning nahk sügeleb pidevalt. Koer niuksub selle pärast väga tihti ning mõningates kohtades on karv lahti," kirjeldas hoiupaiga juhataja koera seisundit. "Aga ma pakun, et paar kolm nädalat ja sealt välja tuleb ilus väike loom, karv kasvab tagasi ja ta hakkab olema väga ilus koer," lisas naine.

Loomade hoiupaiga juhataja sõnul tuleb sageli neil ette küll kassipoegade ja kutsikate leidmist prügikastist, kuid täiskasvanud koera selliselt ära viskamine on tema praktikas küll esimene kord.

"Neid visatakse sinna kilekottides, kartulikottides jne ning meie püüdjad peavad ronima nendesse kohtadesse ja põhjalikult otsima," kirjeldas juhataja.


Kutsikas jäeti pappkastiga keset autoteed

Samuti tehakse juhataja sõnul koerte ja kassidega ka teisi koletuid tegusid. Näiteks toodi täna just hoiupaika ka kutsikas, kes oli pandud pappkastiga keset teed, et mõni auto talle otsa sõidaks.

"Koera leidis õnneks üks rekkajuht ning tõi ta varjupaika. Ta oli veel väga vihane ja ütles, et viskaja oli jalgrattur, kuid teda kätte tal saada ei õnnestunud. Mees oli veel rõõmus, et ta märkas koera, kuna auto on väga suur ning väikest karpi on rataste all raske märkata," kirjeldas loomaaktivist.

Inimestele aga, kes selliselt enda lemmikloomi ära viskavad, on hoiupaiga juhatajal vaid üks sõnum: see kõik tuleb ringiga tagasi.

"Vaadake, ma usun karmasse. Halba ma kunagi kellelegi ei soovi ja ma ei vihka ka kedagi. Aga mul on nendest inimestest kahju. Nad on juba elu poolt korralikult kindlasti karistatud, et nad niiviisi teevad ja eks elu karistab neid veelgi peale seda juhtumit. Las nad elavad edasi sellega ja ma ei imesta, kui nad tunnevad ennast hiljem halvasti või elus neil midagi viltu läheb. Meie aga võtame ka edaspidi loomad vastu ning osutame neile ravi ja abi," rääkis Kozõreva. 

MTÜ-s Loomade Hoiupaik on hetkel uut kodu ootamas 54 täiskasvanud koera, 15 kutsikat ning 137 kassi.