Fotodel tabatud telefoniga rääkivate juhtide seas on takso-, bussi- ja trollijuhte ning päästekeskuse sõiduki juht.

"Mobiiltelefoniga autoroolis rääkimine on nii Eestis kui ka teistes riikides paraku suhteliselt levinud. Inimesed küll teavad, et see tegevus on keelatud, ent ilmselt ei peeta juhi tähelepanu hajumisega seotud riske piisavalt tõsisteks," nentis korrakaitsepolitsei liiklusbüroo komissar Riho Tänak.

Delfi lugeja saadetud fotol nägime sama tegevusega hõivatud kriminaalpolitsei ametnikku Priit Pärknat.

Arvestades viimast ning seda, et politsei eraldi reide kõrvalise tegevusega hõivatud autojuhtide tabamiseks ei korralda, näib, et tegu pole korrakaitsjate jaoks prioriteediga, mis omakorda tekitab küsimuse, kas sellist keeldu ikka on tarvis. Riho Tänak ütleb siiski, et on tõestatud - telefoni kasutamine eksitab autojuhti ja õnnetuse risk kasvab.

Ta tõi välja, et mobiiltelefoni kasutamise mõju juhi keskendumisvõimele on analüüsitud nii teaduslike uuringute kui populaarteaduslike katsetega ning need kinnitavad üheselt, et telefoni kasutamine eksitab juhti. "Keskmiselt suureneb õnnetusse sattumise risk mobiiltelefoni kasutades neli korda."

"Tavapärase liiklusjärelevalve käigus on selliseid rikkumisi avastatud omajagu," ütles Tänak Delfile. Eelmisel aastal registreeris politsei 2359 sellist juhtumit ning selle aasta algusest on neid olnud tuhatkond.