Linnapea Edgar Savisaar on öelnud, et kosmeetikamagnaat Estee Lauderi poja Roland Lauderi firmal tuleb ilmselt Linnahalli matta vähemalt miljard krooni, tõenäoliselt veel rohkem.

„Nimetan seda miljardiprojektiks, kuigi tegelikult on see kaugelt üle miljardi, see on suurim investeering Eestis viimasel ajal," ütles Savisaar eelmisel nädalal linnavalitsuse pressikonverentsil.

Delfi veendus, et kunagine V. I. Lenini nimeline kultuuri- ja spordipalee, mille autoriteks on arhitektid Raine Karp ja Riina Altmäe ning mis valmis 1980. aasta olümpiamängudeks, vajab tõepoolest abi ja seda väga suurte summade ulatuses.

Linnahalli kunagisest esinduslikust välisilmest on praeguseks sära kadunud - pindu katab paljudes kohtades sammal ja betoondetailid on hakanud murenema. Mõnes kohas on võrsumas isegi põõsas või puu.

Siseruumides pole olukord küll nii katastroofiline, kuid ka siin on vähe kohti, kus silm puhata saaks, sest kaunid kujundusdetailid on kulunud ning mahajäetuse tunnet süvendavad näiteks pinkide vahel seisvad tühjad lillepotid.

Kõige rohkem teeb aga kurvaks see, et lisaks ajahambale ja rahapuudusele on linnahalli allakäigule oma panuse andnud ka inimkäed. Kas tegu on noorukite siira sooviga vananevat kultuuripaleed oma teostega kaunistada või on seinasodijad lihtsalt sobivalt kõrvalist kohta kasutanud, seda las otsustab iga lugeja ise.