Keskerakond teatas täna, et kapo teostab läbiotsimist Keskerakonna büroos seoses ametlikult deklareeritud annetusega erakonnale. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et annetus on tehtud vastavalt seadustele. "Kapo ülereageering on seletatav ainult viimasel ajal siseministri erakonna ja kapoga seotud skandaalidega. Keskerakond on šokis jõustruktuuri kasutamisest päevapoliitilistel põhjustel," teatas Keskerakond.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai kinnitas Delfile, et nii Keskerakonna kui Sihtasutus Tallinn 2011 kontorid otsiti täna seoses kriminaalasjaga läbi. Mis paragrahvi järgi kriminaalasi algatatud on, ta uurimise huvides ei kommenteerinud.

Sihtasutus Tallinn 2011 ülesandeks oli eelmise aasta Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna ürituste korraldamine.

Anonüümsust palunud keskerakondlase sõnul viis läbiotsimiseni kontrollannetus, mille tegi tegelikult kaitsepolitsei ise.
Delfiga rääkinud keskerakondlase sõnul tegi Võrumaa ärimees kultuuripealinnale annetuse, kuid raha läks tegelikult Keskerakonna arvele.

Keskerakonna finantssekretär Kalev Kallo eitas igasugust seost kultuuripealinna ja Keskerakonna rahaasjade vahel. Kultuuripealinna sihtasutuse mõlemad juhatuse liikmed - Jaanus Mutli ja Evelyn Sepp - pole täna õhtul telefonile vastanud. SA Tallinn 2011 finantsspetsialist Katrin Tõru vastas küll telefonile, kuid kuuldes, et kõne tuleb Delfist, katkestas selle ja rohkem telefonile ei vastanud.