Õppuse läbiviija, Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsiooni ülema leitnant Ivo Peetsi sõnul oli õppuse eesmärgiks kaitselahingu ja selleks valmistumise käigus üle korrata ja läbi teha kõik see, mida eelneva viie nädala jooksul õpiti, teatas kaitseväe peastaap.

Põhirõhk asetati kriisisituatsiooni läbimängimisele, mis 72 tunni jooksul kiiresti eskaleerus. "Sõdur peab suutma muutuva julgeolekuolukorraga kiiresti kohaneda ning seepärast on oluline konventsionaalsete harjutuste kõrval keskenduda ka hübriidsõjale omastele elementidele," ütles leitnant Peets.

Kalevlased liikusid maastikule teisipäeval, mil harjutati varitsuse püstitamist ning kaitsesse rühmitumist. Kolmapäeval asuti õppuse raames täitma lahingülesandeid, mille käigus tuli tulevastel allohvitseridel võidelda vastase luuregruppidega, otsida läbi sõidukeid ning kontrollida õppuse alal liikuvaid isikuid. Õppus kulmineerus neljapäeval peetud kaitselahinguga.

Kokku osales harjutusel kümme tegevväelast ja ligi 90 ajateenijat, kellest kolmandik oli vastutegevuses. Kalevi jalaväepataljoni tulevased nooremallohvitserid jätkavad õpet järgmisel nädalal algaval erialakursusel, mis kestab detsembri esimese pooleni.

1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva Kalevi jalaväepataljoni ülesanne on välja õpetada lahinguvõimelisi mehhaniseeritud reserv manööver- ja toetusüksusi.