Tallinna linnavalitsus saatis mai lõpus volikogusse eelnõu, mis laiendab 17. juunist tasulise parkimise ala kogu Kalamajale, et vähendada sealsetel tänavatel parkivate autode hulka.

Uudishimulikele linnakodanikele jagasid täna avalikul koosolekul selgitusi linnavalitsus ja transpordiamet ning kohal viibisid ka nelja poliitilise jõu: Reformierakonna, Keskerakonna, IRL-i ja sotsiaaldemokraatide esindajad.

Linnaosavalitsuse saal mahutab ametlikult umbes 50 kuulajat, ent ruum oli rahvast puupüsti täis ja osa inimesi jäi ka koridori. Põhiline rahva koondumine toimus internetis läbi Facebooki grupi "Kalamaja uue tasulise parkimiskorra vastu," kuid Telliskivi selts jagas infot ka ligi 1000 lendlehel.

Telliskivi seltsi juhatuse liige Triin Talk rääkis koosolekul, et parkimisprobleeme esineb Kalamajas vaid mõne kohas ja terve piirkonna tasulise parkimise alaks muutmine oleks läbimõtlematu tegu. Olulise vastuargumendina tõi ta esile selle, et paljud kohalikud elanikud hakkavad pärast tasulise parkimise ala laiendamist parkima oma autosid majade aedades, et vältida aastas 600 krooni maksmist. Tema sõnul seataks nõnda ohtu piirkonna miljööväärtus, sest autode asemel võiks hoovides olla hoopis muruplatsid ja mängida lapsed.

Keeruliseks muutub ka Kalamajas elavate üürnike olukord, sest majaomanikud keelduvad sageli neid korterisse sisse kirjutamast, mistõttu pole neil võimalik saada soodsamat parkimiskaarti. Linnaosavalitsus lubas leida sellele probleemile omalt poolt lahenduse.