Tallinna linnavalitsus tahab laiendada tasulise parkimise ala Kalamajja just põhjendusega, et piirkonda on tabanud autouputus ja kohalikud elanikud olevat oma murega linnavalitsuse poole pöördunud.
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Suur-Patarei tänaval Ilmarise kvartali ees oli tõesti autosid päris palju, kuid fotograaf sai oma masina pargitud, sest leidus veel paar vaba kohta. Üks allüürnikuna seal elav naine tunnistas, et tal on vahel probleeme parkimisega, aga ta ei taha, et see tasuliseks muutuks. Nimelt tekiks naisel siis uus ja suurem mure, sest tal puudub sissekirjutus.

Edasi, Väike-Patareisse suundudes läks olukord lahedamaks. Ühel kvartalisisesel tänaval auto juures askeldanud noormees rääkis, et tal on sissekirjutus Lõuna-Eestis, aga elab ta Kalamajas. Temagi ei teaks, kuhu uues olukorras auto panna. Jahu ja Köie tänaval saab küll auto pargitud, kuid vahel peab masina majast veidi eemale jätma. Samas olevat õhtuti autosid sama palju kui päeval ehk siis sõidukid on suures osas kohalike elanike ja nende külaliste omad.

Rohkem fotograafil Kalamajas parkimisega probleeme ei olnud. Tänavatel oli ruumi ja siin-seal leidus paar tühja platsi. Näiteks Noole tänaval seisis vaid mõni auto. Ka kolmas küsitletu, nooremapoolne kohalik naine oli tasulise parkimisala vastu. Ta teoretiseeris pisut, et kui tänav tasuliseks muutuks, siis Salme keskusel külastajaid vähemaks ei jääks. Üritused on ikka õhtuti ja nädalavahetusel ning maksustamine siis ei aitaks. Lisakuluna peab ta võib-olla majataguse muruplatsi ära kaotama, et saaks auto hoidmiseks koha.

Komisjon ei toetanud

Tasulise parkimise vastu võitleva Telliskivi seltsi juhatuse liige Triin Talk rääkis Delfile, et nende arvates soovib linnavalitsus parkimisala laiendades vaid lisaraha teenida. Abilinnapea Taavi Aasa kompromissettepanekut, mille järgi tasulise parkimise ala hõlmaks tulevikus vaid osa Kalamajast, Talk ei toeta, sest tema hinnangul pole tänavate täisparkimine sealkandis üldse oluline probleem.

Samuti juhtis Talk tähelepanu asjaolule, et Põhja-Tallinna halduskogu ettevõtluskomisjon tasulise parkimisala laiendamist ei pooldanud ja see seisukoht saadeti edasi ka halduskogule, kes peaks asja kaaluma 15. juunil. Halduskogu otsus peaks tulema Tallinna linnavolikogus arutusele 22. juunil, kuid linn on varem plaaninud parkimisala laiendada juba 17. juunist.