Kaitsevägi esitles täna ka juubeliraamatut Kaitsevägi 95.

Eesti ja inglise keelne raamat keskendub Vabadussõjas loodud Eesti kaitseväe ajaloole 1940. aastani ning pärast iseseisvuse taastamist, kuid annab põgusa ülevaate ka eesti sõjameestest läbi sajandite, samuti eestlastest teiste riikide sõjavägedes okupatsiooniperioodil.


Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras andis üritusel raamatud üle Carolin Illenzeeri fondile, mille kaudu on võimalik raamatut soetada tehes fondile annetuse langenud ja vigastatud kaitseväelaste laste toetuseks.

Kell 16 pani kaitseväe juhataja koos peastaabi, väeliikide ja Kaitseliidu ülema ning üliõpilasorganisatsioonide esindajatega pärja kaitseväe kalmistul Vabadussõja mälestusehitisele Eesti eest langenute mälestuseks. Kohal oli Vahipataljoni aukompanii, sidepataljoni kaitseväelased ning üliõpilasorganisatsioonide esindajad. Mälestuspalve pidas kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere.

Kaitsevägi loodi 1918. aasta 16. novembril, mil Eesti Vabariigi Ajutine Valitsus otsustas, et riigi kaitseks kutsutakse kokku vabatahtlikest koosnev rahvavägi. Samas kuulutati välja ohvitseride, arstide ja sõjaväeametnike sundmobilisatsioon. See otsus oli kõige esimeseks käsuks vaba Eesti kaitsejõududele.