"Eesti lumine ja parajalt külm talv pakub meile häid võimalusi panna proovile üksusi ja nende tehnikat, mis on meie liitlaste jaoks kahtlemata väga uus ja erakordne kogemus," ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, kelle sõnul tegid Eesti kaitseväelased liitlastega õppusel tihedat koostööd staapide tasemel.

Talvisele sõjapidamisele keskendunud õppus jagunes kaheks faasiks, millest esimesel harjutasid õppusel osalenud kaitseväelased sõjapidamist talvistes tingimustes üksusesiseselt. 10. veebruaril algas õppuse teine faas, mille käigus harjutati kompaniitasemel kaitselahingut ja rünnakut. Nädalavahetusel liitusid õppusega ka kaitseliitlased Sakala ning Tallinna malevast.

Õppusel osalesid tegevväelased ja ajateenijad Scoutspataljonist, lahingugrupi koosseisus teenivad liitlased Ühendkuningriigist ja Taanist ning kaitseliitlased Sakala ning Tallinna malevast. Samuti osales õppusel pea 200 ühikut erinevat tehnikat, sealhulgas tankid Challenger, jalaväe lahingumasinad CV9035 ja Warrior ning soomustransportöörid Pasi.

Scoutspataljoni kaitseväelased ja nende sõidukid alustavad liikumist keskpolügoonilt koduväeossa Paldiskisse 14. veebruari varahommikul mööda Peterburi maanteed ning Tallinna ringteed. Samuti liiguvad homme mööda Loobu maanteed Tapa linnakusse suunduvad kaitseväe ja liitlaste sõidukite kolonnid.