Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles Delfile, et tööpäeva algas nagu iga tavalinegi tööpäev hommikul kell 8.30. Mõnede üksikute eranditega saavad kõik töötajad teha oma tavapärast tööd oma igapäevastel töökohtadel.

Ministeeriumi turvameetmed on Kuimeti sõnul aga salajased. Seetõttu ei saanud ta kommenteerida, kas ja kuidas töötajaid hommikul kontrolliti või kas näiteks külaliste vastuvõtmine ministeeriumis on lubatud.

Delfi fotograafi kaamera ette jäi ka kaitseminister Mart Laar, kes saabus ministeeriumisse veidi peale üheksat. Samal ajal viidi maja eest ära liiklusmärk ning toodi roosikimp.

Hoone eest töötab turvateenistus ning keegi võõras sisse ei saa.

BNS kirjutas, et kaitsepolitsei kontrollis hommikul kaitseministeeriumisse tulnud töötajate dokumente. Ka kaitsepolitsei kõneisik kinnitas BNS-ile, et kaitsepolitsei viis reede hommikul ministeeriumi juures läbi rutiinsed menetlustoimingud.

Eile kella 15 ajal tungis kaitseministeeriumisse Eesti kodanik Karen Drambjan ja avas seal tule. Sissetungija oli relvastatud püstoli ja lõhkepakettidega. Drambjan ise sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus.