Iva konkurendiks IRLi sisevalimistel on Helir-Valdor Seeder. Ametist lahkuv erakonna esimees Margus Tsahkna tagasi ei kandideeri.

Kaia Iva seadsid üles 84 erakonna liiget, teiste seas ERSP omaaegne esimees ja Caritas Eesti juhataja Lagle Parek, Põlva maavanem Igor Taro, ettevõtja Toomas Tõniste, Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus, Tartu Tervishoiukõrgkooli rektor Ulla Preeden, Järvamaa praost Teet Hanschmidt, Kodanikuühiskonna sihtkapitali juhataja Agu Laius, Tartu Ülikooli sotsiaalpoliitika lektor Jüri Kõre, riigikogu liikmed Viktoria Ladõnskaja, Siim Kiisler, Mart Nutt ja Maire Aunaste, keskkonnaminister Marko Pomerants, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, Pärnu abilinnapea Meelis Kukk, teatas IRL.

"Kaia vaieldamatu tugevus erakonna jaoks on oskus tegeleda kaalukate ja raskete teemadega, mis ei pruugi olla mugavad ega populaarsed. Kaia ajal tegelesime riigikogus mitmete oluliste majanduse võtmeküsimustega. Mulle kui ettevõtjale on väga tähtis Eesti ettevõtluskeskkonna areng ja majanduslik käekäik," ütles ettevõtja ja eelmise Riigikogu koosseisu liige Toomas Tõniste.

Kandidaadid kinnitab erakonna eestseisus homme.

Toomas Tõniste: toetan IRLi uue juhina Kaia Iva

IRL valib endale õige pea uue juhi. Toetan erakonna juhi kandidaadina Kaia Iva, kes omab tugeva omavalitsusjuhi, eraettevõtluse- ja haridusjuhi kogemust.

Tunnen Kaia Iva pikki aastaid, töötasime koos riigikogus, kui Kaia oli fraktsiooni esimees. Esimesena meenub, et Kaia suutis alati eri arvamuste seast leida konsensusliku lahenduse ega kaotanud päevapoliitilistes vaidlustes silmist kaugemat eesmärki. Lisaks tööle hindan ma väga tema pühendumist oma perele!

Kaia vaieldamatu tugevus erakonna jaoks on oskus tegeleda kaalukate ja raskete teemadega, mis ei pruugi olla mugavad ega populaarsed. Kaia ajal tegelesime riigikogus mitmete oluliste majanduse võtmeküsimustega. Mulle kui ettevõtjale on väga tähtis Eesti ettevõtluskeskkonna areng ja majanduslik käekäik.

Viimsi vallavolikogu esimehena näen, kui tähtis on riigina investeerida Eesti riigi tulevikku. Meie iseseisvus püsib heal haridusel, majandusel ja riigi rahvuslike huvide kaitsel.

IRLile on täna tarvis loovat, ülesehitavat ja hooliva käekirjaga inimest, kes ei mõtle eelkõige enda karjäärile. Inimest, kes keerulisel ajal tunneb vastutust eelnimetatud küsimuste pärast ning omab nende valdkondade juhtimise teadmist ja kogemust. Sellise juhina tunnen Kaia Iva ja seepärast toetan teda erakonna esimeheks kandideerimisel. Usun, et IRLi liikmed teevad 13. mail targa valiku.