"Poisi koos Põlvamaa politseinikuga leidnud Alar rääkis, et poiss oli pugenud tühjalt seisnud saunamaja alla, kus ta oli väga raskelt märgatav. Poiss oli sülle võttes tikksirge, riided märjad, porised ja pealt juba kergelt härmatanud," ütles Rüütel. Öine temperatuur oli nimelt nullilähedane.

Andre ja tema vanem, 8-aastane vend, läksid kaduma laupäeva päeval umbes kella kahe paiku. Kui Andre vend läbimärja ja porisena koju jõudis ja küsis, kus noorem vend on, siis hakkasid vanemad kiiresti tegutsema. 

Esmalt otsisid nad poissi paar tundi omal jõul. "Väga õige ja tubli, et vanemad kohe, pärast mõnetunnist ise otsimist, politseid teavitasid," kiitis Rüütel. Politseinikke koondati otsingupiirkonda üle Eesti ja poisi leidis umbes kell 3.40 öösel vabatahtlik koos Põlvamaa politseinikuga.

Kiirabi toimetas poisi haiglasse tervisekontrolli ning kinnitas, et lapse tervislikud näitajad olid korras.

"Igatahes on Andrel nüüd ka teine sünnipäev ning kaitseinglid Alar ja üks Põlvamaa politseijaoskonna politseinik," nimetas Rüütel kaitseingliteks kõiki vabatahtlikke otsijaid ja muul moel kaasaaitajaid.

Rüütel tänas SA Kadunud poolt kõiki abilisi ja tervitas uusi operatiivse otsingugrupiga liitunuid. Üksnes ööpäevaga liitus Facebooki grupiga nimelt sadu uusi inimesi.

Otsingutel osales 26 politseinikku, poolsada vabatahtlikku, Kaitseliidu Sakala Maleva 20 liiget, teenistuskoerad ja lennusalga kopter.