Lõuna prefektuur teatas Delfile, et 12. novembri hommikul andis kalmistuvaht teada, et öö jooksul on Võru linnakalmistu Kuperjanovi tänava poolsetel hauaplatsidel vandaalitsetud. Sündmusele reageerinud politsei fikseeris sündmuskoha ning selgitas, et ühtekokku oli vandaalitsetud 19 hauaplatsil, mille lõhuti riste, eemaldati mälestuskive ning pilluti laiali küünlaid.

Võru kalmistul vandaalitsemise jälgi pildistamas käinud fotograaf kohtus mehega, kelle abikaasa haud oli rüüstatud. Kõigest kuu aega tagasi maetud naise haud oli üleeile hommikul kohutavas seisus, rääkis mees. "Latern oli puruks, pidin uue ostma. Hauaplaat oli minema viidud, selle leidis kalmistuvaht samal päeval üles," rääkis mees. "Lihtsalt jube, sõnu pole, mis inimesed võivad teha," ohkas ta.

Kalmistuvahi sõnul võis jälgedest aru saada, et vandaalitsejaks oli ilmselt üksainus inimene. Kohapeal viibinud Delfi fotograafi sõnul toimus vandaalitsemine kalmistu tagumises, linnast kaugemas servas, metsa ääres.

Vandaalid lõhkusid viis risti ja lükkasid ümber kaks hauaplaati. Vandaalitsemisega tekitatud kahju ulatus on selgitamisel. Kõigil, kel on infot kirjeldatud sündmuse kohta, palutakse sellest teada anda politseile telefonil 786 8240.

Võrumaa Teataja kirjutab, et kalmistule saabujaid ootas laupäeva hommikul ees nii jube vaatepilt, et mõni puhkes ahastusest nutma. Surnuaeda tihedamalt külastajate seletuste põhjal tundub, et rüüstatud on just neid platse, millel põles rohkem küünlaid ja mis olid paremini valgustatud. Ühele rahulale oli suisa urineeritud ning kalmukünkale visatud kuskilt kaugemalt platsilt pärit pooleks löödud rist.