Kella 9.11 ajal teatasid murelikud lähedased politseile, et Kädva külas asuvast koduhoovist on 4-aastane Tim Timmo koos koeraga kadunud.

"Käivitamise Kädva külas laialdase otsingu kadunud poisi ja koera leidmiseks ning teeme kõik, et laps enne pimedat üles leida," ütles Paide politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Mati Seire kella 17 paiku.

Otsingutesse olid kaasatud Lääne prefektuuri nelja maakonna politseinikud, kaitseliit, päästeamet, ümberkaudsed elanikud ja teised vabatahtlikud. Läbi käidi nii naabertalude hoovid kui ka metsad, mis Tim Timmo elupaiga lähedale jäävad. Piirkonda kontrollis kaks politsei jäljekoera ning otsingutesse oli kaasatud PPA lennusalga kopter.

Kohapeal käinud Delfi piltnik ütles, et külaelanikud tulid otsinguteks appi. Oldi optimistlikud, et poiss õnnestub peagi leida. Tim Timmo on väga aktiivne ja jutukas poiss, kuuldavasti olla ta varem ka kodust lahkunud ja kõndinud mitme kilomeetri kaugusele.

Kella 19.20 paiku laps leitigi. Tim Timmo oli koos koeraga jõudnud kodust ligikaudu pooleteise kilomeetri kaugusele metsa. Poissi märkas seal üksinda otsinud mees. Poisiga on küll kõik korras, aga igaks juhuks vaatab kiirabi ta üle.

"Suur tänu kõikidele, kes tundsid muret ja otsingutele kaasa aitasid," ütles piirkonnapolitseinik Mati Seire.

"Siiski tahan kõikidele lastevanematele öelda, et lapsi ei tohi jätta järelevalveta. Sellises eas lastel pole ajataju ning nad ei pruugi ise aru saada, et midagi valesti on. Täiskasvanud peavad alati lastel silma peal hoidma," lisas piirkonnapolitseinik.

Täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.