Õnnetus juhtus varahommikul kella seitsme ajal Lasnamäel. Kuri kirjeldas, kuidas Kalevipoja 17 hoone koristaja oli väljas ning korraga kukkus tema kõrvale rõdupaneel. Rõdulgi oli õnnetuse hetkel inimene, nii et oli ääretult õnnelik juhus, et keegi viga ei saanud.

Kuri sõnas, et rõdupaneeli allasadamise põhjuse selgitab välja ekspertiis. Täna lähevad paneemaja juurde kohale ka ehituseksperdid, kes hindavad, miks kukkus alla just see paneel. Varem ükski rõdupiire alla kukkunud pole.

„Kas on tegu ehituspraagiga, sest maja on võetud väga kiirkorras vastu,” rääkis ühest võimalikust versioonist Kuri, kelle sõnul valmis maja 1979. aastal, nii et see on 33 aastat vana.

Ekspertiisil on ka teine eesmärk – välja selgitada, kas teised elamu rõdupiirded on ohutud või tuleb neile teha lisatugevdusi.

Allakukkunud rõdupaneeli asemele pannakse ajutiselt prussid, et korteris elavate ja rõdul käivate inimestega õnnetust ei juhtuks.

Oma arvamust avaldas kohapeal Delfi töötajale ka korterelamu elanik Veronika Filippova, kes kurdab, et hoonete renoveerimiseks pole ühtseid tehnilisi norme ning ehitustööde üle ei teostata kontrolli. Nii on nende maja ekspertiisita ning selles suisa ohtlik elada.

„Tegelikult on kõik väga lihtne. Kredexi kodulehel on kirjas, kuidas maju renoveeritakse. Majale tehakse sõltumatu ekspertiis, valmistatakse tehniline dokumentatsioon ja projekt. Aga mida meie majas tehakse? Meie majas tehti kõigepealt projekt ja seejärel energiaaudit.”

„Inimesed maksavad palju raha, Euroopa Liit investeerib renoveerimisse, aga kuni valitsus ei kehtesta ühtseid tehnilisi norme, ei teosta kontrolli tehtud ehitustööde üle, satuvad inimesed rasketesse olukordadesse.“