Sõidukitele pannakse sahad külge ja puistematerjal on libeduse tõrjeks valmis.

Toetudes lähipäevade ilmaprognoosile on reedeks oodata vihmasadu, mis õhtutundidel läheb üle lumesajuks. Õhutemperatuuri langedes on libeduse oht suur. Järgneval 15 päeval on õhutemperatuur valdavalt miinuspoolel.

"Kommunaalameti lepingupartnerid tänavapuhastusfirmad jälgivad jätkuvalt operatiivselt ilmastikutingimusi ning lumesaju või libedaohu tekkimisel on kõrgendatud valmisolekus kogu olemasolev tänavakoristustehnika," ütles Delfile Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Erilist tähelepanu pööratakse tema sõnul libeduse ennetamisele ühistranspordiliiklusega peatänavatel ja teetõusude puhastamisele.

Lumetõrjetööde teostamiseks on valmis 37 sahk–puisturit ja 19 traktorit. 29 käsitööbrigaadis on 65 inimest ning vajadusel kaasatakse lisajõude, loetles Sulg. Liiklejad peaksid arvestama võimaliku libedusega, teeleasumiseks varuma piisavalt aega ja kohandama juhtimisvõtted vastavalt teeoludele.

Sulg lisas, et sõidukite parkimisel lumesaju tingimustes tuleb arvestada lumetõrjetehnika läbipääsuks vajaliku liiklusruumiga.

"Jalakäijatel ja jalgratturitel palume arvestada võimaliku libedusega ja soovitame kasutada ilmaoludele vastavaid jalanõusid, jalgratastel talverehve," soovitas Sulg.

Tallinna kommunaalamet tuletas meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik ja libeduse tõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele.

Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Ka maanteeamet kinnitas Delfile, et nende lepingupartnerid on muutuvateks ilmaoludeks valmis.

"Teehooldajail on kohustus tagada teede vastavus kehtestatud nõuetele, milleks on neil olemas kaasaegne tehnika, libedustõrje materjalid," märkis amet oma vastuses. "Teehooldajad on oma ressursside planeerimisel ilmamuutustega arvestanud."

Ilmateenistus hoiatab, et õhutemperatuur langeb alla nullu
Põhja-Eestis täna õhtupoolikul, Kesk-Eestis kesköö paiku ja Lõuna-Eestis
homme hommikuks.Politsei- ja piirivalveamet soovitab liikluses
arvestada libedusega ning olla senisest ettevaatlikum. Keerulistes
teeoludes tasub hoida tavapärasest madalamat kiirust, vältida järske
manöövreid ning jätta eesliikujatega piisav pikivahe, mis lubab
vajadusel ohutult pidama saada.