Teade raskest avariist Tartu vallas Haava külas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 120. kilomeetril laekus häirekeskusele 27. juuni õhtul kella 20 paiku.

Esialgsetel andmetel kaldus Tartust Jõhvi suunas liikunud Mercedes Benz lauges paremkurvis seniteadmata põhjusel vastassuunavööndisse, kus talle sõitis vastu Citroen. Kahe sõiduki kokkupõrge oli nii tugev, et Citroen paiskus saadud löögist katusele.

Päästjad aitasid sõidukitesse kinni jäänud ja vigastada saanud inimesed välja. Selle käigus ilmnes, et Citroeni juhtinud 38-aastane mees sai nõnda raskeid vigastusi, et suri sündmuskohal silmapilkselt.

Tema autos oli ka kolmeaastane tütar, kes oli turvatooli kinnitatud ja tõsisemaid vigastusi ei saanud, kuid ta jäi haiglasse jälgimisele.

Veel viidi haiglasse Mercedest juhtinud 30-aastane mees ning temaga kaasa sõitnud 21-aastane mees ja 19-aastane neiu. Kõik kolm said vigastada, neist raskemalt noor neiu, kes ei kasutanud turvavööd.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets kinnitas, et Mercedese juht oli kaine. „Avariipaigal ei olnud pidurdusjälgi näha, mistõttu on alust arvata, et vastassuunda kaldunud Mercedese juht ei märganud ohuolukorda sattumist aegsasti.

Nii ei jäänud tal paraku enam ka piisavalt aega, et vastassuunda kaldununa vastu tuleva Citroeniga kokkupõrget vältida. Millised täpsemad asjaolud viisid pereisa traagilise surmani ning kuidas selliseid õnnetusi edaspidi vältida, sellele otsime vastuseid kriminaalmenetluses."

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerli Virk sõnas, et põhifookus on praegu sellel, et vigastatud saaksid rahulikult paraneda."Lapsega on kõik hästi, kaks meest kes autos olid said viga aga nende seisund eluohtlik ei ole. Tagaistmel olnud 19- aastase neiu seisund on kriitiline. Meedikud ja arstid teevad kõik endast oleneva, et seisund paraneks."