Kalevi pataljoni ülema kolonelleitnant Hannes Alesmaa sõnul leiti täna pärastlõunal kella 15 ajal Tapa linna lähedalt metsast vormirõivaste tükke ning seetõttu on alust arvata, et ajateenija vahetas riided ja lahkus omavoliliselt teenistusest. Kadumise ajal oli tal kaasas automaat Galil AR ilma laskemoonata ning eeldatavasti ka imitatsioonivahendid.

Kirde Kaitseringkonna teavitustöö spetsialist Marina Loštšina ütles õhtupoolikul Delfile, et kriminaalpolitsei leidis Pikhofi kella 17.30 ajal Rakvere lähistelt tema enda kodust ja ajateenijaga tegeleb edasi sõjaväepolitsei.

Ida prefektuuri pressiesindaja ütles veidi enne kella kuut õhtul Delfile, et politsei on endiselt sündmuskohal ja relva leidmist veel ei kinnitata.

Kolonelleitnant Alemaa rääkis pärastlõunal Delfile, et ei ole veel teada, kas keegi võis aidata Pikhofil põgeneda ja see on endiselt uurimisel.

" läks eile kella 12.30 ajal koos lahingpaarilisega kompassi otsima, peale mõningast käimist jäi Pikhof aga paarilisest maha ja viie minuti pärast oli ta kadunud. Paariline leidis kompassi ja liikus tagasi lootuses, et Pikhof ootab teda. Ta hüüdis Pikhofi, tuli seejärel tagasi laagrisse ja andis ajateenija kadumisest teada," selgitas Alemaa.

Reamees Pikhof on sündinud 1990. aastal, ta on heledate juustega, 177 cm pikk ja kõhna kehaehitusega, teatas keskpäeval kaitseväe pressiesindaja.

1. Jalaväebrigaadi ja Kirde kaitseringkonna kaitseväelased alustasid sõduri otsinguid kohe pärast tema kadumist eile kella 12.50 ajal päeval ja teavitasid juhtunust ka politseid. Täna aitasid lisaks brigaadile sõdurit otsida õhuväe helikopter, politsei koos koertega ning Viru maleva kaitseliitlased. Kuni vormiriiete leidmiseni oli 26 tunni jooksul ajateenija otsingutesse kaasatud rohkem kui 575 inimest. Ühtekokku kammiti läbi umbes 180 ruutkilomeetrit.

Kõigil, kes on leidnud Tapa lähistelt kaitseväevarustust palutakse teavitada kaitseväge telefonil 7171190 või Kalevi jalaväepataljoni 59195125.