Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles Delfile, et kuna jäävihma on sadanud lakkamatult ja maapind külmunud, siis ei ole ekstreemsete ilmaolude tõttu võimalik lennukeid stardirajale lasta.

Holtsi sõnul olid kõik saabuvad lennud suunatud Helsingisse ja väljuma pidavaid lende samuti rajale ei lastud.

"Loodame, et ilmastik paraneb peagi, aga seni on kogu meie hooldemeeskond rajal ja tagab selle, et olukord normaliseeruks võimalikult kiiresti ja et lennukid saaks täna veel sõitma," ütles Holts Delfile.

"Ka lennujaamale on see olukord äärmiselt erakordne," ütles Holts ja lisas, et rada loodetakse puhtaks ja kasutamiskõlblikuks saada juba täna õhtul.

Lennujaama esindaja soovitas inimestel võtta olukorda rahulikult ning jälgida lennuaegade plaani reaalajas lennujaama kodulehelt.

Kella 18.50 ajal teatas lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts, et raja hooldemeeskond lõpetas oma töö ja lennurada on lennuliikluseks taas avatud.

Seda, millal lennukid täpsemalt väljuvad, otsustab Holtsi sõnul iga kapten ise. "Küll aga ma siin vaatan praegu, et osadele lendudele toimub juba boarding (pardaleminek - toim), et eks nad järjest stardivad," lisas Holts.

Delfi fotoreporteri sõnul olid kella 19 ajal lennujaamas aga endiselt suured järjekorrad kassade taga ning inimesed ootasid ärevalt ooteruumis.

Samuti on paljudel inimestel peale eriolukorda probleeme enda lendudega. Näiteks said Lufthansa lennuki reisijad endale uued piletid teistel päevadel toimuvatele reisidele, kuna Tallinasse saabuma pidanud lennuk suundus Helsingisse ja sealt tagasi Hollandisse.

Hea reisija, anna teada, kas ja kuivõrd selline ekstreemne olukord sind ja su plaane on mõjutanud. Kirjutada võid meile aadressile rahvahaal@delfi.ee.