Rõivast nähti politseimajja astumas täna hommikul kella 10 ajal ning mees väljus sealt keskpäeva paiku.

Rõivas ütles ajakirjanikele, et tema käest küsiti politseis tema kogemuse kohta varjatud rahastamise ning annetuste suhtes, kuid mehe sõnul ta sellest midagi ei tea. Reformierakondlane ütluste kohaselt on hea, et inimesed erakonda avalikult rahaliselt toetada julgevad.

Justiitsminister, endine Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ja Reformierakonna juhatuse liige Kalev Lillo lähevad keskkriminaalpolitseisse ülekuulamisele erakonna ebaseaduslikus rahastamises kahtlustatavatena.

Eile keeldus Lillo sel teemal rääkimast. Michal sõnas, et tal pole midagi lisada kommentaarile, mille ta andis Eesti Päevalehele ülemöödunud nädalal pärast seda, kui sai kätte ülekuulamiskutse. Toona ütles Michal, et tunneb head meelt, et saab lõpuks ütlusi anda, sest on oma süütuses veendunud.

Riigiprokuratuur alustas riigikogu endise liikme, Reformierakonda kuuluva Silver Meikari arvamusloo ilmumise järel kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis puudutab erakonna rahastamisele seatud piirangute rikkumist ja mille eest saab karistada rahatrahviga.