Pärnu sadamakapten Agu Vilson rääkis Delfile, et parvlaev hakkas põhja minema kella 10.30 ajal hommikul. "Kella 12 ajal oli ahter põhjas ning nüüd on laev juba täielikult põhjas kinni," kirjeldas Vilson olukorda kell 14.15.

"Päästeamet käis hommikul kohal ja ütles, et neil ei ole siin midagi teha," ütles sadamakapten. "Nüüd peab omanikel kindlustus olema, kes hakkab sellega edasi tegelema," selgitas ta.

Tema sõnul hoiavad alust praegu kai küljes kinni päästeameti kinnitatud trossid. "Kui need peaksid katkema, siis läheb alus ümber," väitis Vilson.

Ajal, mil alus uppuma hakkas, ühtegi inimest sellel ei viibinud. "Sadama eeskiri näeb ette, et vaht peab laevas olema - nii et nende poolt oli tegu eeskirjade rikkumisega," tõdes Vilson.

Lääne päästekeskus pressiesindaja ütles Delfile, et häirekeskus sai teate uppuvast laevast täna kell 11.07. Päästjad käisid kohal ja kinnitasid laeva trossidega.  Kell 15.44 said päästjad samasse kohta uue väljakutse, sest alus oli hakanud lekkima. Nad paigutasid reostuse tõkestamiseks poomid. Edasi tegeleb asjaga pressiesindaja sõnul keskkonnainspektsioon.

Sadamakapten Vilson kinnitas  kella 16.45 paiku Delfile, et reostus saadi omade jõududega kontrolli alla. „Väike reostus tõepoolest oli.  Me jõudsime enne õlitõrjepoomid ette tõmmata. Kütust laeval ei olnud, aga määrdeõli küll, seda leidub nii peamasinates, abimasinates kui vööripõtkurites. Nii kui alus vajuma hakkas, nii hakkas seda tulema,“ ütles ta.

Mehe sõnul on olukord praegu stabiliseerunud ja poome tuuakse juurde.