Vaata videot sündmuskohalt Delfi TV-st!

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja ütles Delfile, et esialgsetel andmetel on hoones üks inimene varingu all kinni. Maja haldajate kinnitusel siiski ühtki inimest varingu all kinni pole ja kõik kino töötajad on üle loetud. Sama kinnitas hiljem ka Põhja-Eesti päästekeskus.

Kohale saadeti kolm kiirabibrigaadi, samuti neli päästemeeskonda, operatiivkorrapidajad, redel- ja tõstukauto. Kohe alustati külastajate evakueerimist hoonest. Liiklus Estonia teatri juures oli häiritud.

Delfi reporteri sõnul tormasid hoonesse päästjad, kes olid varustatud saagidega. Nad otsisid võimalikke varingu alla jäänuid, kuid saal oli siiski tühi.

Vaata videost!

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Delfile, et kiirabi julgestas kohapeal päästetöid ja ühtki vigastatut ei ole.

Reedel rääkis üks ehitaja Delfi fotograafile, et näiteks kiirustamisega on tehtud palju praaki ja välistatud ei ole tulekahjudki.

Veeavarii põhjustas Cinamoni kinokeskuse sulgemise, teatas Solarise keskus.

“Seni kindlakstegemata põhjusel varises üks ripplagi, mis tekitas keskuse
ühes tsoonis veeavarii. Inimesed on evakueeritud, praegustel andmetel keegi õnnetuse ajal ruumis ei viibinud, kuid loomulikult kutsusime igaks juhuks kohale ka kiirabi. Uurime õnnetuse põhjusi ja anname esimesel võimalusel lisainfot,” ütles Merko Ehituse projektijuhilt Jüri Läll.

Kohale saabunud ehituseksperdid tutvuvad olukorraga.

Varing sai alguse lihtsa veeavariiga: kohal viibinud Delfi fotograaf, kes oli endale plaaninud mõnusa kinokülastuse, sai soovitud filmielamuse asemel kaela külma vihma. Vett jooksis sellise survega, et voolas 0-korrusel asuva toidupoeni.

Praeguseks hetkeks on Cinamoni kino evakueeritud ja alustatud on koristustöödega.

Seda, kui kauaks kino suletuks jääb, ei osatud Delfile veel öelda. Vaata rohkem pilte siit!