Kui uue valitsuse vastutusvaldkonnad olid veel jaotamata, spekuleeriti võimalusega, et IRL võib ministrikohale kaaluda kas Kaia Iva või Liisa Pakosta kandidatuuri.

Tänaseks on selge, et IRL jagas võimukõnelustel välja kaubeldud neli ministeerikohta meeste vahel. Rahandusministriks sai napilt riigikogust välja jäänud Sven Sester, keskkonnaministeeriumisse lähks Marko Pomerants, kellel varasemast siseministri kogemus.

Justiitsministriks sai erakonna esimehe kohalt taanduda lubanud Urmas Reinsalu ning sotsiaalministriks sai riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe töökogemusega Margus Tsahkna, kellele Kaia Iva sisevalimistel kaotas.

Nii tulebki välja, et IRLi nasipoliitikutel ei olnud abi ka vuntside ette kleepimisest ega Partsiga valimisnimekirjade viimisel poseerimisest.

Ka IRLi eelmise riigikogu koosseisu naispoliitik Liisa Pakosta märkis oma ühes Facebooki postitusest, et "Eestis on üks erakond koos oma osistega", mis on oma 14,5 valitsemisaasta jooksul suutnud välja panna üheainsa naisministri. See oli Lagle Parek, kes astus tagasi sügisel 1993, ehk 21,5 aastat tagasi. Tol ajal tuli Lagle Parek ERSPst. Hiljem on IRL usaldanud naistest vaid Ene Ergmad, kes oli riigikogu spiiker aastatel aastatel 2003–2006 ja 2007–2014.

IRLi riigikogu fraktsioonis on praegu kaks naist - Viktoria Ladõnskaja ja Maire Aunaste.