Tallinna Kommunaalameti poolt tellitud Harju tn (Rüütli-Niguliste) ja Kullassepa tänavate rekonstrueerimise eesmärgiks oli sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine muutes tänavad jalakäijate liikumise alaks.

Harju tänavale paigaldati Ed. Vilde monumendi esisele alale ning turismiinfopunkti juurde täiendavad pingid, mis koos tänava kohvikute väliterrassidega tagavad inimestele piisavad võimalused, et tunnetada tänavate ajaloolist dimensiooni.

Vanad torustikud oli paigaldatud 2–2,2 meetri sügavusele, nüüd kaevati tööde käigus aga kahe ja poole meetrini ja tänu sellele leiti muistset keraamikat, puidust veetorusid ja savist piibuvarre tükk. Kõige olulisemad leiud peitusid seni puutumata kultuurikihil.

Praeguse majandusministeeriumi kõrvalt kaevati välja kolme ja poole meetri pikkune puitsillutis. Samasugune sillutis paljastus ka kirjanike maja nurgal, mis näitab, et omal ajal kattis Tallinna üht vanimat ja kesksemat tänavat ümarpalkidest puitsillutis.

Rekonstrueeritud tänavalõigus pikkus on 270 m ja ehitustööde teostamise lepinguline maksumus koos kommunikatsioonide rekonstrueerimisega on 0,8 mln eurot.