Täna Admiraliteedi basseini sadamas randunud ajalooliste purjelaevade Fryderyk Chopin Poolast, Roald Amundsen ning Grossherzogin Elisabeth Saksamaalt meeskondi tervitas Tallinna abilinnapea Taavi Aas, Lennusadamas randunud Poola laeva Kapitan Glowacki meeskonda käis tervitamas Põhja-Tallinna vanema asetäitja Jüri Jõgeva, teatas Raepress.
Vaata ülejäänud pilte SIIT.

„“Mul on hea meel, et just Tallinna elanikel ning külastajatel on unikaalne võimalus imetleda ajaloolisi laevu, mis Merepäevade jooksul Tallinna sadamapilti rikastavad,“” sõnas Aas, kes purjelaevade kaptenitega suveniire vahetas ning linna poolt tervitussõnumit edastas. Laevade kaptenid omakorda väljendasid heameelt võimaluse üle osaleda Tallinna Merepäevadel.

Ühe Tallinnasse jõudnud kahetekilise purjeka „Grossherzogin Elisabeth“ tehnilised näitajad iseloomustavad Merepäevi külastavate purjelaevade suurust: laev, mis ehitati 1909. aastal, on üle 63 meetri pikkune, masti kõrgus on 33 meetrit, süvis 3 meetrit ja purjede kogupindala on 1000 ruutmeetrit.

Kokku saabub Tallinna Merepäevadele kümme ajaloolist purjelaeva, mis peatuvad nii Admiraliteedi basseini sadamas kui Lennusadamas. Purjelaevade külastamine on kõigile tasuta.

Tallinna Merepäevad avatakse reedel, 17. juulil kell 20 Admiraliteedi basseni sadamas kontserdiga, kus esinevad Gerli Padar, Kristjan Kasearu, Uno Loop, Janika Sillamaa ja Estonian Dance Big Band.